Meisjesportret

Prijs: Op aanvraag
Schilder: Marcel von Sijben de Maroije
Afmetingen: 74 x 64, inclusief ijst, werk is in uitstekende goede staat
Signatuur: linksonder
Techniek: Olieverf op board 

 

Beschrijving

Een wonderlijk diepzinnig meisjesportret. Het werk oogt on-Nederlands. De stijl doet in de verte denken aan de beroemde 18e eeuwse Franse portretkunstenaars, zoals Watteau en Fragonard. Los van alle verschillen is het dezelfde lichte, vluchtige en beweeglijke toets. De ronde, draaiende galante vormen en lijnen. Niets is verticaal of strak in dit kunstwerk, alles weelderig en expressief.

In dit intrigerende portret zien we een meisje. Zeker, maar toch vooral het menselijke in het kind en het kinderlijke in de mens. Het kind ziet de kijker naar die schilderij indringend aan. Een ‘zien’ dat zowel indringend kwetsbaar als een kind is, als indringend menselijk en onderzoekend. Marcel von Sijben de Maroij toont beide kanten van haar psyche. Ogen die tegelijkertijd moedig kijken én kwetsbaar wijken. Zijn portret overtuigt, het is poëtisch en ontroerend.

Biografie 

Marcel von Sijben de Maroi (1878 – 1962) woonde en werkte in Roermond, Antwerpen, Brussel, Helmond 1934-1961, daarna in Asten. Leerling van de Tekenakademie te Antwerpen. Ontving les van J.de Vriendt. Schilderde en tekende figuren, maar ook landschappen in impressionistische trant

Delen: