Heidelandschap met boerderij

Prijs: Verkocht
Schilder: Frans Slager
Afmetingen: 60 x 36, inclusief moderne lijst, werk is in goede staat
Signatuur: rechtsonder
Techniek: Olieverf op doek

 

Beschrijving

Een werk geschilderd in de stijl van de School van Barbizon. Bij de boerderij is een boer aan het werk. De kleuren zijn gedempt en warm. Het landschap is groots, ruimtelijk, panoramisch.
Slager situeert de boer en zijn boerderij aan de voorzijde. Toch beheerst het panorama van het heidelandschap het toneel volledig. Zij worden volledig opgenomen in de immense rust en stilte van het grootse landschap.
Slager is een groot kunstenaar. Hij kan het landschap door de macht van haar schoonheid in al haar onderdelen laten doorwerken, welke plaats ze op het doek ook hebben en hoe groot of klein ze ook zijn.

 

Biografie 

Frans Slager (1876-1953) komt uit een echte Brabantse kunstenaarsfamilie. vader is de Bossche portret- en genreschilder Piet Slager sr. Ook zijn broer Piet en zijn zussen Corry en Jeanette zijn schilders. De eerste lessen ontvangt hij van zijn vader. Zijn artistieke opleiding vervolgt hij aan de Koninklijke School voor Beeldende Kunsten te Den Bosch en van 1903 tot 1905 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Slager reist veel en bezoekt onder andere Barbizon (Frankrijk) en Italië. Stadsgezichten en landschappen behoren tot zijn meest geliefde onderwerpen Met het Brabantse landschap voelt hij zich zo sterk verbonden dat hij een van de oprichters en bestuursleden is van stichting Het Brabants Landschap. Slager werkt in een impressionistische trant, een stijl die voor hem het beste past bij de sfeer die hij in zijn landschappen wil uitdrukken. Slager is naast schilder, aquarellist en etser, ook werkzaam als boekillustrator en schrijver. Vanaf 1932 verblijft hij steeds vaker met zijn vrouw, de kunstenares Marie van Gilse in Meerhout in België. Hij overlijdt hier in 1953. Werk van hem is ten toon gesteld in het Museum Slager te ‘s-Hertogenbosch.

Delen: