Avondstemming met boerderijen

Prijs: Op aanvraag
Schilder: Marinus Bies
Afmetingen:  lijst, werk is in redelijke tot goede staat
Signatuur: rechtsonder
Techniek: Olieverf op doek

 

Beschrijving

Groots, panoramisch werk. Bies legt uiteenlopende elementen van het landschap, akkers, boerderijen, een molen, bomen, enz. als puzzelstukjes vol expressie neer op het tapijt van de wereld. We zien kleine vierkanten percelen horizontaal, van links naar rechts, op het doek.
Vanuit verticaal perspectief, van onderen naar boven, bevat het werk bevat meerdere lagen van fel licht tot diep donker zwart.
Bies schuwt de realiteit van de duisternis niet. Hij laat in zijn werk zien dat licht en duisternis samenhorig zijn door de geest van de schoonheid als hun gemeenschappelijke natuur.

 

Biografie 

De kunstschilder Marinus Bies (1894-1975) woonde en werkte in Aarle-Rixtel en omgeving. Hij was een leerling van A.M. Gorter en Herman Moerkerk en vormde zich verder zelf. Sinds 1933 was hij beroepsschilder.
Bies schildert en tekent Brabantse landschappen vnl. Peellandschappen. Hij was geïnspireerd door de Belgsiche expressieve schilders als Constant Permeke. Wordt een stemmingsvol schilder genoemd. Gaf les aan zijn zoon H.Th. Bies.

Delen: