Brabantse Boerderijen

Prijs: Verkocht 
Schilder: Henri Louis (Hans) Nieser
Afmetingen: 39 x 29 inclusief lijst, werk is in goede staat
Signatuur: rechtsonder
Techniek: Olieverf op doek

 

Beschrijving

Hans Nieser verbleef in het begin van de vorige eeuw maar kort in Brabant. Desondanks moet hij een diep gevoel bij de boerderijen hebben gehad, want hij schildert ze in al hun rijkdom.

Het geheim zal liggen in de combinatie tussen de gevarieerde kleurtinten met hun zachte overgangen en de innige, losse vormen van de boerderijen. Die lijken daardoor bijna tastbaar, fluweel zacht. Alles gaat vloeiend in elkaar over. En dan de frivole blauwe ramen  en de vensterluiken voor licht en donker in deze kleine paradijzen. Ja, dit schilderijen lijkt te zingen van schoonheid. En prompt staat daar ook een boerenkar met grote wielen voor de deur. Het is de fraaiere voorganger van onze cabrio,

Productgalerij

In de productgalerij is ook een andere Brabantse boerderij opgenomen. Dit is dus niet de boerderij die Nieser schilderde, maar voor de beeldvorming, en om te zien hoe sfeerrijk Nieser schilderde, een andere min of meer vergelijkbare Brabantse boerderij in Lieshout.

Biografie 

Hans Nieser (1885 – 1943) was schilder, tekenaar en etser. Hij was leerling van L. Senf. Hij maakte in 1910 deel uit van de gemeenschap van kunstenaars die in Brabantse Heeze actief waren. Zijn schilder- of etswerk is van hoge kwaliteit, maar is schaars en komt dus zelden op de markt.

 

 

Delen: